literatura catalana . joves i adults     inici
Garcia Canet, Isabel

 


Exili

1. Abans de llegir el text, imagina’t vora el mar, i descriu què fas tot posant en relació parts del cos  amb elements de l’entorn. Per exemple “les mans trien la sorra”. Mira de no escriure només coses generals, sinó de fixar-te en detalls, tant del cos com de l’entorn.

 

2. Quin estat d’ànim es desprèn del teu text? El fet d’escriure’l t’ha fet ser conscient del teu estat d’ànim? T’ha aportat alguna altra cosa?

 

3. Llegeix el poema d’Isabel Garcia Canet i  digues quin és el tema i els subtemes que apareixen, quin estat d’ànim se’n desprèn. El tema seria el mateix sense l’últim vers?

 

4. Relaciona el poema amb la poètica de l’autora que trobaràs a “+ info”. Hi veus alguna similitud?

 

5. Compara aquest text amb el de Blanca Llum Vidal, clicant aquí. Compara, concretament, el tema, el paisatge que s’hi evoca i  l’ús del ritme, la mètrica, la rima. Quines són les similituds i les diferències i què aporten aquestes diferències?

 

6. Passeu-vos, entre els companys,  els textos que heu escrit per al primer exercici. Cadascú triarà, dels textos dels altres, les paraules o expressions que li agradin i les copiarà en un full. Després agafarà paraules dels dos textos que heu comparat per a l’exercici anterior i, amb aquest material cadascú podrà  escriure un poema.

   Envia’ns-el a viulapoesia@viulapoesia.com

poema Exili, Garcia Canet,  Isabel

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA