literatura catalana . joves i adults     inici
Pérez Montaner, Jaume

 


Dormir profundament sota la terra amb una flor als llavis...

1.  Et sembla poètic aquest text? Quins són els trets que ens ho indicarien?

2.  Coneixes el poema “La terra gastada”, de T. S .Eliot en què afirma que “abril és el mes més cruel [...]” perquè barreja amor i desig? Creus que els motius d'Eliot per fer aquesta afirmació van en el mateix sentit que els de Pérez Montaner?

3. Llegeix en veu alta el poema, fragmenta'l i dóna-li una disposició en versos de manera que tingui un ritme regular. Compta els versos i mira si coincideix amb el tipus de versos de què parla Pérez Montaner a "El poeta diu".

4. Pérez Montaner esmenta diversos referents per al seu poema, el més important dels quals, el Gernika. Mira el quadre de Picasso aquí i busca en el poema les referències al quadre. Penses que la pintura i el poema diuen les mateixes coses?

5. Contrasta l'estat d'ànim que creus que hi ha darrere el "Gernika" i el poema, tot relacionant-los amb el tema de la mort.

6. Quin paper juga "l'espill" en el poema, en aquesta evocació del quadre?

7. Pérez Montaner, en el seu comentari, també esmenta el paisatge concret de la muntanya "Garbí", de prop de València. Mira com és aquesta muntanya aquí  i pensa si té cap relació amb aquest poema.

 

poema Dormir profundament sota la terra amb una flor als llavis..., Pérez Montaner, Jaume

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA