literatura universal . joves i adults     inici
Froagh, Khaleda

 


Veus blanques

1.  El poema realitza un viatge fabulós en el temps (“a les meves vides anteriors”) i en l'espai: el Ganges, el gran riu del nord de l'Índia; les fonts d'Àfrica; Mazendaran, la regió del nord d'Iran; deserts innominats; la serralada Pamir de l'Àsia central; els 2600 quilòmetres de la serralada de l'Himalaia; Grècia; l'Amèrica dels pellroges; Palestina; Espanya; Itàlia; els oceans i el Pol Nord. Informa't una mica de la geografia i de la història d'alguns d'aquests llocs. Creus que és una travessia feliç o turmentada? Argumenta la teva resposta.

 

2.  Podries associar aquest “a les meves vides anteriors” amb les creences espirituals de l'Índia? Busca informació sobre la reencarnació i fes-ne un resum.

 

3.  En el poema trobem llàgrimes, plors, sospirs, veritats penoses, però també hi trobem somni amb el sentit d'esperança. Sabries explicar-ho?

 

4.  Recorda que l'epifonema és la figura retòrica que consisteix a acabar un poema amb un vers de to sentenciós o aforístic que fa referència a allò que s'ha afirmat anteriorment. Creus que aquest poema conté un epifonema? I si és així, quin sentit té?

 

5.  Què són les veus blanques? Informa-te'n, si noho saps. Per què creus que – a part d'aparèixer en el tercer vers– donen nom al títol?

poema Veus blanques, Froagh, Khaleda

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA