literatura universal . joves i adults     inici
Ormstad, Ottar

 


Kakaoase...

1. Escolta aquest poema sonor. Quin efecte t'ha provocat? Quins sons has retingut més?

 

2. Compara'l amb el d'Edwin Morgan de l'itinerari de joc d'aquesta mateixa pàgina aquí. Quines similituds hi veus? I quines diferències?

 

3. Escolta el que comenta Ottar Ormstad sobre aquest poema a “El poeta diu”. Ell diu que, encara que els mots semblin noruecs, no ho són. Què en saps de la llengua noruega? Llegeix la informació de la viquipèdia aquí i també pots escoltar un vídeo d'un programa televisiu aquí. Després, torna a escoltar el poema d'Ormstad i, en grups de tres persones, comenteu aquells sons que, a partir del que hagueu llegit i escoltat, us semblin noruecs.

 

4. Si volguéssiu fer un poema que sonés a català però que no contingués paraules catalanes, com ho faríeu? Quins sons i quines terminacions posaríeu? Intenteu-ho. En grups, feu un petit poema sonor “català”. Si creieu que resulta prou convincent, graveu-lo, envieu-nos-el a viulapoesia@viulapoesia.com i us el penjarem al web.

 

5. Segons diu Ottar, la darrera frase del poema podria voler dir alguna cosa com “les crisis polítiques sempre es repeteixen”. Hi veus alguna relació entre aquesta frase i el fet de voler sortir de la poesia tradicional que comenta a “concepte sobre la poesia”?

 

6. Mira la imatge de la “y” groga que mostra Ottar Ormstad i compara-la amb aquestes tres imatges de més avall d'un altre llibre d'ell. Si aquesta “y” fos un autoretrat, com estaria el poeta en cadascuna d'elles? Escriu una breu descripció sobre el lloc on podria estar i el seu estat anímic (per exemple, en el segon cas podria estar nedant alegrement).

imatge poema

poema Kakaoase..., Ormstad, Ottar

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA