literatura universal . joves i adults     inici
Kaschnitz, Marie Luise

 


Hiroshima

1.  Saps què va passar a Hiroshima durant la segona guerra mundial? Per què es va llençar la bomba atòmica? Busca dades sobre aquest fet i escriu un resum dels fets.

 

2.  El poema té dues estrofes contrastades. Quin sentit transmeten cadascuna d'elles? Quina de les dues creus que deu ser veritat? Busca informació sobre la resta de les vides d'aquells que van llençar la bomba. Va tenir una repercussió important en ells el fet de ser els autors materials d'aquella massacre?

 

3.  El poema té forma narrativa. Subratlla a les dues estrofes aquells mots que donen més força i tensió a cadascuna de les parts.

 

4.  Els darrers versos parlen d'un fotògraf que capta l'escena i se'l qualifica com “l'ull del món”. Què vol dir la poeta amb això? En general, podríem dir que la premsa és “l'ull del món”? Què en penses del paper dels mitjans de comunicació en la creació d'una determinada opinió sobre les coses?

 

5.  Després d'aquest fet, se n'ha parlat moltes vegades d'aturar l'armament nuclear, però els països no paren de fabricar-ne. Informa-te'n sobre quins països són els que disposen d'aquest tipus d'armament i quines són les seves polítiques i arguments.

poema Hiroshima, Kaschnitz, Marie Luise

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA