literatura universal . joves i adults     inici
Letria, José Jorge

 


Chopin III

1.  Coneixes la relació entre Frédéric Chopin i George Sand? On va tenir lloc? Si no ho saps, consulta enciclopèdies o llocs d'internet i informa-te'n també al llibre Un hivern a Mallorca de George Sand.

 

2.  Identifica en el poema tots aquells elements que puguin fer referència al lloc on Sand i Chopin van estar junts. Cerca fotografies que podrien il·lustrar-lo.

 

3.  Com t'imagines la personalitat de George Sand? Quins fragments del poema la defineixen? Quins colors l'evoquen? Explica amb els teus mots l'expressió “una dona amb paraules de corall i absenta”. Si no saps què és l'absenta, busca-ho al diccionari. Compara la imatge que hagis pensat amb el quadre de Delacroix que tens més avall (*).

 

4.  Escolta l'estudi en do menor op.10 núm.12 de Chopin interpretat per Vladimir Horowitz i apunta les emocions que et provoca (aquí). Creus que té alguna relació amb el que diu el poema?

 

5.  En el quart vers en portuguès s'usa la paraula “azedar”, que s'ha hagut de traduir per “tornar-se àcid”. A partir de la llista d'adjectius que tens a continuació, escriu-ne el verb derivat (o aquell de què procedeixen) o, en el seu cas, la locució que n'indiqui l'acció:

 

   Àcid                Tornar-se àcid

   Amarg               ……………………..

Salat               ……………………..

Dolç                ……………………..

Agre                ……………………..

Picant              ……………………..

Estellós            ……………………..

 

(*) Eugène Delacroix:

· George Sand (1838) Oli sobre tela. Ordrupgaardsamlingen. Copenhague.

· Frédéric Chopin (1838) Oli sobre tela. Musée du Louvre. Paris.

 

imatge poema
decoracio

poema Chopin III, Letria, José Jorge

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA