literatura catalana . joves i adults     inici
Rovira, Pere

 


Cavalls

1. El poema comença amb una descripció magnífica. En quin moment del dia i en quina època de l'any ens trobem? Quins elements de la natura acompanyen la descripció del lloc per on pasturen els cavalls? I, amb la llum de la tarda, quins colors adquireixen? Com i quan es fa present el mar en el poema? 

2. “Ha de córrer demà / la carrera final, la dels músculs travats, / el son inacabable.” Aquest destí final, té cap noblesa en el poema? Avui encara trota “altivament, amb nervi, dur”. En què acabarà la força, l'elegància i el vigor d'aquest animal?

3. “el perfum de la gespa / i el vol d'una gavina s'ajunten i s'assemblen. / El silenci és daurat”. ¿Creus que la poesia pot fer que s'assembli el perfum de la gespa  i el vol d'una gavina, o que el silenci sigui daurat? Com s'anomena la figura retòrica que barreja sensacions auditives, visuals, gustatives, olfactives i tàctils, i associa elements procedents dels sentits físics amb els sentiments?

4. Creus que el cavall intueix la seva mort propera? Com s'hi encara? Creus que el poema només parla de cavalls o t'ha fet pensar també en les persones?

poema Cavalls, Rovira, Pere

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA