literatura catalana . joves i adults     inici
Andrés Estellés, Vicent

 


Antonio Machado

1. Busca un mapa i localitza la població marítima. de Cotlliure. Esbrina quins són els motius pels quals s'hi troba la tomba d'Antonio Machado.

 

2. Llegeix el poema “Frontera” de Francisca Aguirre de l'itinerari de la guerra de literatura castellana i indica quins trets d'Antonio Machado tenen en comú.

 

3. Els xiprers formen part del paisatge mediterrani, amb la seva forma allargada i la fulla perenne. Aquestes característiques fan que els trobem molt fàcilment als cementiris. Sabries dir per què?

 

4. El poema rememora una escena concreta, però quin és el sentiment més potent amb què és evocat el poeta? Penses que és una exageració?

 

5. Busca una figura que admiris i dedica-li un poema semblant a aquest, és a dir, fes-li un epitafi.

 

6.  El  1915 es va publicar a Nova York l’Antologia de Spoon River, l’obra mestra d’Edgar Lee Masters. Els morts, mitjançant els sus epitafis, expliquen com va ser la seva vida quotidiana. Cada poema epitafi és una petita crònica escrita amb lirisme i tendresa però també amb la ironia i el sarcasme que provoca que algú parli i reflexioni sobre la pròpia vida des de la mort. Consulta el llibre i compara els seus epitafis amb els que has llegit abans.

 

Propostes per a nivells inicials

 

1.  Tradueix el poema a  una altra llengua tot mirant de mantenir unes característiques semblants: tres versos del mateix nombre de síl·labes, el primer fet de dos sintagmes nominals coordinats, el segon de dos separats per una coma i el tercer, de tres sintagmes nominals. 

poema Antonio Machado, Andrés Estellés, Vicent

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA