literatura catalana . joves i adults     inici
Pascual, Teresa

 


El meu amor sense casa

1. Aquest poema porta el mateix títol que el de Maria Mercè Marçal, que trobaràs a l’itinerari “amor. Llegeix primer el de Marçal anant aquí i després el de Teresa Pascual. Com expliques la coincidència en el títol? Penses que es tracta de la mateixa experiència? Treu-ne conclusions i comenteu-ho després en petit grup.

2. In memòriam és una locució llatina que utilitzem per recordar una persona que ha mort. Busca paraules en el poema que puguis relacionar amb la mort, com segat o nit. Quina relació mantenen amb la pèrdua d’una persona?

3. Llegeix aquí primerament la biografia de Maria Mercè Marçal i explica després les frases “segat el temps a favor de l’inici” i “sense perdó ni temps per a la súplica”. Escolta després el que explica Teresa Pascual. Reviseu les vostres conclusions de la pregunta 1 en funció del que ara sabeu.

4. Com s’entén la frase “se’n pujava un aire rosa”? A què es refereix? Per quin altre color el canviaries?

5. Penses que els dos poemes, el de Maria Mercè Marçal i el de Teresa Pascual, comparteixen el mateix to? Quines són les semblances i quines les diferències? Quina referència concreta hi ha al poema de Marçal al final del de Teresa Pascual?

6. Has perdut mai un amic o amiga? Quina sensació t’ha deixat? Escriu quatre versos semblants al final del poema de Teresa Pascual en funció de la personalitat d’aquell o aquella que ens deixà abans d’hora. Envieu-nos-el a viulapoesia@viulapoesia.com.

poema El meu amor sense casa, Pascual, Teresa

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA