literatura catalana . joves i adults     inici
Andrés Estellés, Vicent

 


Posaria el teu nom al bell mig de la casa

1.  Per què creus que Vicent Andrés Estellés compara el nom de la seva estimada amb un foc? Per què situa aquest foc al bell mig de la casa? Per què compara el foc amb un foc que cou pa?

 

2.  Coneixes algun ritual que compti amb el foc i amb la dansa? Quins són els diferents moments del ritual que enumera el poeta? Quin pot ser el motiu per voler-lo realitzar? 

 

3. Has vist alguna pintura rupestre? Aquí i aquí et podràs assabentar de història de les pintures de Valltorta. Si navegues per les pàgines dedicades a aquestes coves, trobaràs la Venus, escenes de danses, de recol·lecció, de cacera, etc., moltes de les quals va calcar el pintor Porcar. Sabent això, podries dir per què apareix aquest nom en el darrer vers?

 

4.  Compara aquest poema amb “Tam-Tam” de Dolors Miquel d'aquest mateix itinerari. Tots dos tenen un cert ritme tribal. Comenta els elements comuns i els diferents.

 

5.  Canvia el títol del poema substituint el complement  “al bell mig de la casa”  per una altra indicació de lloc i escriu un poema sota aquest nou títol. Imita'n l'estructura, que ens remet a ritmes i danses ancestrals, i el ritme (usa molts monosíl·labs). També pots aprofitar-ne alguns versos.

poema Posaria el teu nom al bell mig de la casa, Andrés Estellés, Vicent

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA