literatura catalana . joves i adults     inici
Gener Galín, Pau

 


amb una mica de sort ...

1. A qui va dirigit aquest poema? Qui et sembla que representa la veu poètica?: un home o una dona?

2. El mobiliari i la decoració d’un habitatge, pot ser el reflex de la nostra personalitat? I l’ordre i la neteja, poden expressar l’estat d’ànim d’una persona? Com ho veus? Discutiu aquestes idees en petits grups abans d’interpretar el poema.

3. Llegeix de nou el poema i subratlla totes les metàfores que la veu poètica s’autoaplica. Destaca en vermell aquelles que es refereixin a mobiliari tant al de casa com a l’urbà. Per què creus que aquesta persona se sent com “un moble a la casa que et fa ser tu” o una “bústia al teu carrer”? Quins sentiments deu tenir l’altre envers aquesta persona? Apunta tots els que et vinguin al cap. Amplia la llista amb els teus companys.

4. Segons l’emoció i l’efecte que t’hagi causat el poema, llegeix-lo amb el to que creguis més adequat: enuig, ràbia, resignació, etc. Compareu les diferents lectures.

5. Creus que la parella ha de ser una persona que no molesti, que calli, que no importuni el teu ritme? Quan un membre de la parella sent que no pot fer la seva, que no té una certa llibertat, que no té autonomia, etc. ha arribat el moment de separar-se? Què en penses? Apunta breument les teves idees. En petit grup, poseu-les en comú i debateu el tema entre tota la classe.

6. Com definiríeu una parella que es tingui confiança i respecte? Com serien els sentiments d’un envers l’altre? Quines metàfores podríem aplicar als seus membres? Quina mena de cadira podria ser cadascú?

7. La parella és una qüestió d’afinitats, de sexe, etc. o de més coses? Quines?

8. I tu, com vius o has viscut les teves relacions de parella? Quins adjectius i metàfores aplicaries a les teves relacions?

 

poema amb una mica de sort ..., Gener Galín, Pau

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA