literatura catalana . joves i adults     inici
Brossa, Joan

 


Actitud

1. Quina és la resposta, segons tu, a la pregunta que formula el poeta? 

2. De qui creus que són culpa les guerres?

3. Què vol dir “a mata-degolla”? Si no ho saps, busca-ho al diccionari. Sabries d'alguna altra expressió que signifiqués una cosa semblant? 

4. Per grups, busqueu sinònims o paraules semblants a “matar” i “degollar”. I, a partir de les que hagueu trobat, inventeu paraules compostes del mateix tipus. Podeu completar els vostres coneixements sobre paraules compostes a partir de "matar", fent la interacció 2 d'aquest itinerari. 

5. Compareu l'absurd de la guerra que denuncia el poema “Actitud” amb la següent història de Pere Calders (“Història castrense”) i també amb el fragment de diari de trinxera de combatents francesos de la primera guerra mundial que teniu a continuació:

“Si els hagués manat de saltar per la finestra, ho haurien fet gairebé amb alegria, perquè hi confiaven cegament. Fins que un dia  els ordenà que saltessin per la finestra, i aleshores desertaren tots, perquè un home que disposa coses així no és de fiar.”

     Invasió subtil i altres contes, 1978

“L'estupidesa militar i la immensitat de les onades del mar són les dues úniques coses que poden donar idea de l'infinit”

     On Progresse

Propostes per a nivells inicials

1. Utilitza el verb CREURE, la perífrasi d’obligació CAL CONSIDERAR i la conjunció PERQUÈ  per expressar la teva opinió sobre la pregunta que fa l’autor.

 

poema Actitud, Brossa, Joan

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA