literatura catalana . joves i adults     inici
Vallverdú, Francesc

 


Pregària pel Vietnam

1.  Busca informació sobre la guerra del Vietnam i relaciona-la amb altres guerres més recents. Quina va ser l'actitud de la joventut del món occidental davant aquella guerra? Què en saps? Relaciona-ho amb el contingut del poema.

 

2.  Què és una pregària? En petits grups intenteu veure quines característiques  comparteix el poema amb el gènere  de les pregàries? Hi trobeu elements de caire religiós? Qui prega, per què, a qui? Comenteu si hi trobeu referències al mal i a la salvació?

 

3.  Per què el poema parla de “vergonya total”?

 

4.  Comenta els versos “¿com podríem, si no, contemplar el teu llostre,/ continuar existint, conviure amb l'assassí/ del més autèntic fruit d’aquell Nou Existir?”. Els que vivim a Occident som culpables de les guerres que les potències occidentals han desenvolupat i desenvolupen en molts llocs del món? Què pot fer el ciutadà normal davant d’aquestes situacions? Escriu les teves impressions sobre això 

 

5.  Localitza en el text un exemple d’anàfora i un de lítote. Utilitza cadascun d’aquests recursos expressius per escriure dos eslògans contra les guerres. Si us animeu podríeu fer murals o samarretes antibel·licistes.

 

6.  Mireu el musical Hair i feu un debat sobre la pel·lícula.

poema Pregària pel Vietnam, Vallverdú, Francesc

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA