literatura catalana . joves i adults     inici
Figueras, Abel

 


Sense títol

1.  Relaciona la gran quantitat de guerres que hi ha hagut sempre en el món amb el poema visual d'Abel Figueres. Per què hi dibuixa un camp de futbol sobre el “mapamundi”? Creus que és un poema irònic? Què creus que vols dir?

 

2.  Busca informació sobre els esports practicats en els jocs olímpics de l’antiga Grècia i la pràctica dels tornejos medievals – podeu llegir algun episodi del Tirant lo Blanc, per exemple el Cap. LII-. Quins valors negatius i positius estimulen aquestes activitats? Penses que tenen alguna relació amb la pràctica de la guerra?

 

3.  Quins jocs coneixes que simulin directament activitats de guerra? En coneixes que ho siguin explícitament per a joves o adults? Quin sentit penses que tenen?

 

4.  Comenteu en petits grups les analogies entre guerra i esports. Cada grup en presentarà quatre o cinc  a la resta de la classe i després, conjuntament, a partir dels elements assenyalats, realitzeu un debat sobre les possibilitats de reduir l’impacte de les guerres o bé d’eliminar-les.

 

5.  Fes un poema visual sobre una guerra concreta, a partir d'elements tan senzills com pot ser un mapa transformat, com feia aquí Abel Figueres. Envia’ns-el a viulapoesia@viulapoesia.com

poema Sense títol, Figueras, Abel

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA