literatura catalana . joves i adults     inici
Vidal, Blanca Llum

 


Jo crec que són elles les que s’hi porten

1.  Abans de llegir el text, llegeix la citació que l’encapçala i digues a què penses que es refereix el pronom LES.

 

2.  Compara la teva resposta amb les de la resta de companys. Hi ha moltes interpretacions o coincidiu a indicar el mateix referent?

 

3.  Llegeix el poema i digues si els pronom ELLES del primer vers  representa el mateix que el LES de la citació i, a partir d’això, poseu-vos d’acord tot el grup  amb una sola interpretació del referent del poema. 

 

4.  Analitza el ritme accentual, la mètrica i les repeticions del poema. Per analitzar el ritme, per exemple, pots   imprimir o copiar el text i escriure el signe – (menys) damunt les síl·labes àtones i el signe + (més) damunt les tòniques. Després busca les regularitats. Veuràs, que, per exemple, el segon vers té el ritme: -+--+- igual que el tercer.

 

5.  Un cop analitzats aquests aspectes, relaciona’ls amb el tema.

 

6.  Destria tots els mots del poema que es refereixen al mar i subratlla aquells que creus més significatius i que t’han permès construir el tema. Compara la teva selecció amb la dels companys.

 

7.  Podries dibuixar i pintar l’escena marina que descriu el poema? Intenta-ho.

 

8.  Ressegueix la presència del jo poètic en el text. Veuràs que surt sota la forma de la primera persona verbal, però també alguns cops sota una altra forma. Quin estat d’ànim dedueixes que té el jo poètic en aquest text? Quines expressions t’ho fan pensar?

 

9.  Llegeix la poètica de Blanca llum Vidal a “+ info”. Hi podries trobar alguna relació amb el poema?

 

10. Busca un tema que tingui en el ritme i/o el moviment un dels seus elements característics, per exemple la dansa, i escriu un poema on el ritme, la mètrica i les repeticions reflecteixin aquesta relació. Envia’ns-el a viulapoesia@viulapoesia.com.

poema Jo crec que són elles les que s’hi porten , Vidal, Blanca Llum

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA