literatura catalana . joves i adults     inici
Delgado, Josep-Francesc

 


Els versos no són per vestir-nos

1. Quina funció de la poesia creus que es desprèn d'aquest poema? 

2. Com expliques la idea que la poesia és tant “ones que juguen a la sorra amb peus / de l'infant que s'espiga” com ones que “t'arrenquen les ungles de les mans”? Interpreta el significat d’aquestes imatges relacionant-les amb el concepte de poesia que es desprèn del poema.

3. Quin tipus de coses se t'acut que puguin ser “fum que tot ho enterboleix”?

4. En quin sentit penses que es pot “créixer” amb la poesia? Contrasta el teu punt de vista amb el dels teus companys de classe i feu-ne un debat.

5. Escriu uns versos que continuïn aquest primer vers obtingut després de modificar el primer vers del poema: “Les sabates no són per vestir-nos, són / …”

6. A “El poeta diu”, Delgado afirma que un concepte de la poesia és el que pretén “Dir molt amb molt poc”. Coneixes algun altre poema que serveixi per a exemplificar aquesta “definició”? Delgado ens explica també que abans concebia la poesia “com a il·lustració musical de la paraula” i que, a partir de la influència dels poetes medievals xinesos utilitza, sobretot, el llenguatge referencial. Sabries trobar, o bé en la seva obra  o bé en el web viulapoesia, un poema que posi de manifest cadascun d’aquests aspectes. Quin tipus de poesia t’agrada més dels dos? Per què? 

7. Mira el vídeo on  l’autor llegeix el poema. Marca on fa les pauses. Les fa sempre al final del vers? Per què? Quina és  la figura retòrica que consisteix a enllaçar amb l’entonació  el final d’un vers amb l’altre perquè es tracta d’un sintagma que continua en el vers següent?

poema Els versos no són per vestir-nos, Delgado, Josep-Francesc

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA