literatura catalana . joves i adults     inici
Hac Mor, Carles

 


Una vetllada teatral a l'«Espai Joan Brossa»

1. Veus la relació de cadascuna de les estrofes amb el seu títol? Per ajudar-te, busca  la definició i les característiques dels tres grans gèneres teatrals a què es fa referència a les tres primeres parts del poema. 

2. Quina diferència hi ha entre les set accions proposades?

3. Si trobeu que aquest poema té un cert to humorístic, intenteu enumerar-ne les causes i corroboreu-ho amb exemples del text.

4. Després d’escoltar “el poeta diu”, digues en quin sentit Hac Mor fa servir la paraula “manierista” i quin és el seu sentit habitual. 

5. Donats tres personatges A, B i C, escriu dues parts més del poema sota el títol d'”Elegia” i “Ègloga” respectivament. Esbrina abans el significat d'aquestes composicions líriques. Un cop escrites les noves parts, pots enviar-nos-les a viulapoesia@viulapoesia.com 

6. Busca algun dels poemes de Joan Brossa que poden haver inspirat aquest. Hac Mor l’ha escrit com un homenatge? Elabora la teva resposta comparant-lo amb aquest poema dedicat a M. Bauçà.

7. Feu una adaptació d’aquest poema que pugui ser representada en un escenari. Reescriviu, si cal, el text i representeu-lo. Un “narrador” pot llegir el text mentre els actors actuen.

poema Una vetllada teatral a l'«Espai Joan Brossa», Hac Mor, Carles

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA