literatura catalana . joves i adults     inici
Sabater, Xavier

 


Veus

1. Com interpretes aquest poema? Quin significat té el "veus" del títol i dels primers versos? Compara la teva interpretació amb la que fa el propi autor a "El poeta diu".

2. Aquest poema és clarament un poema sonor, no només per la forma sinó també pel contingut. Argumenta aquesta afirmació.

3. Escolta bé el poema i fixa’t com el poeta allarga les vocals o fa les entonacions ascendents en les interrogacions. Comprovaràs que s’ajusta totalment al poema escrit. Intenta tu de dir-lo emfasitzant les vocals repetides o bé canviant el to i el timbre. Si el dieu diversos alumnes de la classe, compareu-ne els resultats.

4. En el poema es parla de “paraules sordes”. Què seria per a tu una paraula “sorda”. En petits grups, comenteu-ho i feu-ne una definició. Contrasteu després el que hagueu posat amb el que hagin escrit els companys.

5. Escolta el que diu Xavier Sabater a “concepte de poesia”. Creus que la seva poesia reflexiona sobre la paraula? Compara el que comenta aquest poeta amb el poema “La poesia no vol dir res” de Guillem Viladot.

6. Construeix el teu propi poema sonor, intentant que la forma jugui amb el contingut, com ha fet l'autor amb aquest poema. Aquesta activitat la podeu fer també en petits grups i d'aquesta manera jugar amb diferents veus. Una vegada el tingueu i hagueu assajat el recitat, graveu-lo i projecteu-lo als vostres companys. Envieu-nos-el també perquè el puguem penjar “a la manera de”.

7. Dóna un format de ciberpoema als versos de Sabater. Agafa com a referència els ciberpoemes que hi ha a l'enllaç que surt a l'apartat de "biografia". T'atreveixes a versionar visualment també el poema sonor que has composat a l'activitat anterior?
 

poema Veus, Sabater, Xavier

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA