literatura catalana . joves i adults     inici
Bel, Sílvia

 


Blancaneus

1. Què signifiquen els versos "Fer-se gran deu ser això: acceptar que de la Blancaneus només conserves el menjar pomes i adormir-te pels racons."

2. Què és per a tu fer-se gran? Cerca 5 aspectes negatius i 5 de positius.

3. El món occidental d'avui veu la vellesa com quelcom negatiu: la gent gran fa nosa i sovint no se l'escolta ni valora. No passa això en altres països i cultures on, sortosament, la vellesa és vista positivament. També va ser vista així per antigues civilitzacions. Sabries dir-nos algun d’aquests països o civilitzacions actuals i antics que tenen aquesta visió positiva de la vellesa? Per què creus que a Occident la vellesa està plena de connotacions negatives? Reuniu-vos en grups de 3 a 5 persones i reflexioneu sobre aquest aspecte. Cerqueu informació a Internet i comenteu-la. Si heu contestat la pregunta 2 compareu les vostres respostes i relacioneu-les amb el que heu après després de reflexionar i treballar en grup. En acabar trieu un portaveu perquè expliqui les vostres conclusions a la resta de companys de classe.

4. Llegeix el text de Josep Pla sobre la vellesa que trobaràs en aquest web i comenta’n 3 aspectes importants. Pots relacionar-lo amb el poema de Sílvia Bel?

5. Per què la nostra Blancaneus "ja no haurà de patir tant" al mirar-se al mirall?

6. Per què creus que l'autora ha triat el conte tradicional de la Blancaneus? Quin altre conte hauries triat tu? Per què?

7. Converteix el contingut del poema en un conte. Has de recrear el conte de la Blancaneus agafant com a protagonista el jo poètic del poema.  Per fer un bon text és aconsellable que: defineixis prèviament els personatges, facis una pluja d’idees i juguis amb la imaginació. Envia'ns-el a viulapoesia@viulapoesia.com.

poema Blancaneus, Bel, Sílvia

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA