literatura catalana . joves i adults     inici
Quiñonero, Sergi

 


Sense títol

1. L’autor explica que fa diversos tipus d’obra poètica: la discursiva (poemes escrits), la gràfica (amb imatges), el poema objecte (amb objectes) i la intervenció en el paisatge. De quin tipus és aquesta obra?

2. El poema t’ha deixat una sensació positiva o negativa? En quin sentit?

3. Com interpretes el gest de la figura humana?

4. Què simbolitza el cor? I el cervell?

5. Com interpretes la posició dels dos òrgans en el dibuix?

6. Tenint en compte l’anàlisi per parts que has fet mentre responies a les preguntes, quina és la interpretació general que dónes al poema?

7. L’autor diu que no ha fet ell els dibuixos. D’on penses que són trets? Per què ha triat aquest tipus de dibuix i no, per exemple, un altre tipus de figura humana més bonica o un cor més típic? Quina idea hi aporta el fet que el cos no tingui pell, i el cor i el cervell siguin tan semblants als òrgans de debò?

8. Escolta l’explicació de l’autor i mira si, amb les pistes que dóna, mantens la interpretació que havies fet o la matises.

9. Hi ha altres òrgans humans que simbolitzin molt clarament alguna cosa? Podries imaginar un collage d’aquest tipus fent servir també una figura humana i algun òrgan? Posa-li un títol.

10. Amb els companys podeu fer el joc d’endevinar els títols de les composicions de cadascú. Es tracta que feu grups de cinc o sis i barregeu els collages sense el seus títols i també, escrits en un paper a part, barregeu els títols. Sense dir res sobre el collage de cadascú, haureu d’anar relacionant cada obra amb el seu títol. Un cop fet, l’autor de cada poema verificarà si s’ha endevinat i comentarà una mica el sentit de la seva composició.
 

poema Sense títol, Quiñonero, Sergi

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA