literatura catalana . joves i adults     inici
Palau i Fabre, Josep

 


L'estranger

1.  Busca al diccionari la paraula estranger. Segons el poema l'home que respon en l'últim vers és un estranger. Per què?

 

2.  Digues quines creus que són les diferències entre un estranger i un immigrant.

 

3.  Quin és el teu país? Pensa tres motius pels quals ets del teu país. Es pot ser d'un país i ser alhora estranger? Creus que és un fet que succeeix sovint? Pensa en algun cas. Quan algú deixa de ser estranger en un país?

 

4.  Has estat mai fora del teu país? T'has sentit estranger? Com ho has notat?

 

5.  Per grups, feu un llistat de les receptes culinàries que coneixeu i que no són pròpies de la vostra cultura. Enumereu també totes aquelles activitats (musicals, culturals, artístiques, etc) de què podeu gaudir en el vostre entorn habitual i que no pertanyen a la vostra cultura (per exemple, capoeira, hip-hop, tai-xi, bollywood films, kebab...). Assenyaleu el país d'origen de cada una d'aquestes activitats i digueu quina llengua parlen en aquests llocs. Feu un mapa on apareguin tots aquests països i us n'adonareu de la riquesa de compartir la seva cultura a casa nostra.

 

6.  Compara aquest poema amb « L'étranger » de Baudelaire, que pots trobar aquí. El poema de Palau i Fabre apareix a continuació del de Baudelaire sota l'apartat “La identitat” al llibre on es publicà. Havent llegit el poema de Baudelaire, quina resposta creus que li pretén donar Palau i Fabre?

poema L'estranger, Palau i Fabre, Josep

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA