literatura catalana . joves i adults     inici
Quiñonero, Sergi

 


Culte

1. L’autor explica que fa diversos tipus d’obra poètica: la discursiva (poemes escrits), la gràfica (amb imatges), el poema objecte (amb objectes) i la intervenció en el paisatge. De quin tipus és aquesta obra?

2. Quina impressió t’ha deixat? Escriu-ho en quatre o cinc paraules i compara-ho amb el que hauran escrit els companys.

3. Identifica els dos elements d’aquest poema. Si no coneixes el tipus d’eina, pots mirar aquest bloc.

4. Quines connotacions té l’eina del camp? En què et fa pensar?

5. La paraula CULTE es pot relacionar d’una banda amb el cultiu del camp i, de l’altra, amb la cultura en sentit intel·lectual. Què tenen en comú aquestes dues accepcions?

6. Com interpretes el poema si dónes a CULTE el primer sentit? I si li dónes el segon?

7. Fixa’t ara en com és l’eina, nova o vella? Quins detalls t’ho fan pensar? Quina idea afegeix aquest detall al sentit general del poema que has pogut anar deduint?

8. Escolta, a l’apartat “El poeta diu”, l’autor com explica el seu poema i compara-ho amb el que havies pensat tu.

9. Fes un poema o una prosa poètica on descriguis l’aixada del poema amb detall i expressis, alhora, les connotacions que has anat descobrint mentre responies a les preguntes anteriors. Si no se t’acut com començar, pots fer com si t’hi adrecessis: Ets....; tens.....; en el teu ..... parles de....; amb el teu ..... dius....; etc. També pots mirar de fer un acròstic amb la paraula CULTE i la descripció de l’aixada.

10. Imagina un poema objecte amb alguna altra de les eines del camp que apareixen en el vídeo anterior combinant-la amb una paraula. Mostra’l als companys i demana’ls que n’interpretin el sentit. Després compara-ho amb el sentit que li havies donat tu.
 

poema Culte, Quiñonero, Sergi

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA