literatura catalana . infants     inici
Bonmatí, Ricard

 


Els vampirs

1. Què vol dir el poeta amb l’expressió “els meus colors càlids”? A què es refereix quan diu “el baf que s’emporten”? Què és el “baf”?

2.  Escolta el poeta com recita el poema. Després, llegeix-lo tu en veu alta intentant imitar el seu ritme constant. A més a més hi ha una musicalitat que ve donada per les paraules que acaben amb el mateix so (noia i colla, por i foscor, poble i noble, etcètera). Et proposem que busquis paraules que acabin igual que les dels poema:

  Vampir, faquir,...

  Llet, fet,...

  Por, foscor,...

3. Què saps dels vampirs? Segurament has vist alguna pel·lícula o has llegit algun conte o novel·la on apareixen aquests éssers. Intenta descriure el seu aspecte físic. També pots fer-ne un dibuix.

4. Escolta el que comenta Ricard Bonmatí a “el poeta diu” sobre els vampirs. Ho sabies? Estàs d’acord amb la comparació que fa entre els vampirs i les males persones? Et sembla un bon recurs aquest de les “torrades amb all” per espantar els nois que poden venir a fer mal?

5. El poema diu que als vampirs se’ls espanta amb l’olor dels alls. Saps de quines altres maneres es poden espantar els vampirs? Investiga-ho.

poema Els vampirs, Bonmatí, Ricard

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA