literatura catalana . infants     inici
Prat, Toni

 


Sense títol

1. Què hi veus en aquest poema? Es correspon l’ombra de l’arbre al que podem veure? 

2. Si l’ombra de l’arbre és plena de fulla, què deu estar pensant l’arbre despullat?

3. Si l'arbre fos una persona, com seria? Pretensiós i cregut? Presumit? Insatisfet? Creieu que hi ha persones que "reflecteixen" coses que no són? Discutiu-ho en parelles i arribeu a conclusions. A continuació escolteu amb atenció el que comenta el poeta sobre el poema. Modificaríeu les vostres conclusions?

4. T’hauràs adonat que a l’hivern hi ha arbres que perden la fulla i arbres que no. Col·loca els noms d’aquests arbres a sota de la columna corresponent: alzina, pi, roure, faig, avet, plataner, olivera i cedre.

   Perden la fulla             No la perden
   ...........                 .............
   ...........                 .............
   ...........                 .............
   ...........                 .............
   ...........                 .............

5. El món de les ombres és màgic i de vegades el que veiem a l’ombra no es correspon amb la realitat. Has vist mai un espectacle d’ombres xineses? Sabries com fer-les? Mira aquest video i aprèn a fer algunes figures. Quina t’agrada més de fer? 

6. Relaciona el poema de Toni Prat amb el poema d’Ariel Gangi de més avall. També en aquest cas es tracta d’una ombra. Però, què ha passat? Comenteu-ho amb els companys.

7. Compara aquest poema amb "Cedre del Líban" de Lola Casas i amb "Un arbre vell" de Marc Granell. Hi veuries algun punt en comú? Quin? I quines diferències?

8. Tenint presents els dos poemes visuals, feu-ne un també amb una ombra. Envieu-nos-el després a viulapoesia@viulapoesia.com

 (*)

imatge poema

poema Sense títol, Prat, Toni

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA