literatura catalana . infants     inici
Llompart, Josep Maria

 


Camí florit

1.  Cerca al diccionari a quin color es refereix el poema quan diu “en l'aire color de vauma”.

 

2.  Aquest poema està fet combinant les flors que es poden trobar als marges dels camins. L'autor les ha ordenat de manera que en llegir-les sonin molt bé. Altres autors han fet poemes amb la mateixa tècnica. Per exemple, Maria Mercè Marçal va escriure un poema dins de l'apartat “Fregall d'espart” al llibre Cau de llunes (1977) que enumerava estris de neteja. És aquest:

 

Drap de la pols, escombra, espolsadors,

plomall, raspall, fregall d'espart, camussa,

sabó de tall, baieta, lleixiu, sorra,

i sabó en pols, blauet, netol, galleda.

 

Cossi, cubell, i picamatalassos,

esponja, pala de fregar escombraries,

gibrell i cendra, salfumant, capçanes.

Surt el guerrer vers el camps de batalla.

 

Prova de fer un poema semblant combinant els noms dels companys i companyes de classe de manera que soni ben bonic. Procura posar al final dels versos els noms que rimen (Albert i Robert, Isabel i Raquel, Adrià i Julià, etc.).

 

3.  Repartiu totes les plantes citades al poema entre els companys i companys de la classe. Després busqueu a les enciclopèdies o a Internet fotografies per tal de conèixer com són en realitat. Amb tota la informació recollida podreu fer un mural ben gran i bonic. És un treball d'equip i primer us haureu de posar d'acord en la manera de pintar les plantes (mida, tècnica, suport, etc.) Us pot quedar un mural preciós!

poema Camí florit, Llompart, Josep Maria

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA