literatura catalana . infants     inici
Maragall, Joan

 


L'ametller

1.  Aquest és un poema d’un dels grans poetes catalans. Serveix-te d’una enciclopèdia o busca a través d’internet algunes dades de Joan Maragall i llegeix altres poemes seus. Segur que t’agradaran.

 

2.  Si vius en una ciutat o en un poble gran és molt probable que hi hagi un carrer dedicat a aquest poeta. Busca’l a la guia de carrers i si no et queda gaire lluny i hi pots anar, t’agrairem que ens fessis arribar una fotografia.

 

3.  Quina música posaries a aquest poema? Busca-la i presenta-la als companys. Compareu, desprès, les vostres versions amb la que d’aquest poema n’ha fet Jaume Arnella (en el disc "La raó al desig". Tram, 1997). 

 

4.  Contesta: a quina època de l'any floreixen els ametllers? De quin color són les seves flors? Què vol dir “bandera blanca”? Què significa: t'he delit?

 

5.  Torna a escriure el poema sencer però substitueix totes les que paraules que puguis per dibuixos. Allà on diu bandera hi dibuixes una bandera, allà on diu sol hi dibuixes un sol, etc. Et sortirà un poema gràfico-fonètic. 

 

poema L'ametller, Maragall, Joan

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA