literatura catalana . infants     inici
Bonmatí, Ricard

 


Balena

1. Què vol dir en el poema “morir-se de por”. Quines altres coses et podrien fer morir de por?

2. Explica una situació que faci “morir de por”. Pot ser real, que l'hagis viscut tu o te l'hagin explicat, o també pot ser una situació inventada.

3. Escolta “El poeta diu”. Ricard Bonmatí parla d’alguns contes populars com “En Patufet” o “La caputxeta vermella”, on també es viuen situacions de por. Però ell comenta que sempre es pot trobar una solució. Hi estàs d’acord? Podem escapar-nos de situacions com aquestes? Hi ha sempre una solució?

4. Entre tots, recordeu contes en què hi hagi situacions de por. Expliqueu-los als companys i decidiu quin és el conte que us ha provocat més por.

5. Escolta com llegeix el poeta la seva poesia. Creus que el poema resulta expressiu com diu ell? El podries llegir tu de la mateixa manera? Assaja i intenta donar-li la màxima expressivitat possible.

6. Les balenes són animals que viuen al mar. Són peixos? Resol aquest enigma i explica per què ho són o bé per què no ho són.

7. Si vols saber més coses del mar, fes les interaccions d’aquest itinerari. Aprendràs refranys sobre el mar i molt de lèxic nou. I també et divertiràs dibuixant un peix.

8. Les balenes són animals en perill d'extinció. Què significa “estar en perill d'extinció”?

9. Et proposem un treball de recerca sobre aquest tema: causes de la seva extinció, possibles maneres d'evitar-la, organitzacions i moviments que les defensen...
 

poema Balena, Bonmatí, Ricard

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA