literatura catalana . infants     inici
Calleja, J. M.

 


Concert de negres

1.  Per què creus que aquest poema visual té aquest títol?

 

2.  Pensa i dibuixa un altre poema visual que també pogués portar aquest títol.

 

3. Què hi ha en aquest poema visual? Què en saps de les partitures musicals? Què hi trobem? Quants tipus de notes hi ha? Quina mena de joc hi ha amb la paraula "negre" en aquest poema visual?

 

4. Quina mena de "concert" poden estar tocant les formigues? Poseu-vos en quatre grups i quedeu-vos cadascun amb una part del pentagrama. Doneu un so a cada formiga i intenteu cantar la partitura. Us ha estat possible o s'escapaven les notes?

 

5. Tot seguint amb els mateixos grups, escenifiqueu el moviment de les formigues. Assageu per grups i després representeu tot el poema.

 

6. Després de les vostres experimentacions, quina creieu que ha estat la intenció de l'autor? A continuació, escolteu-lo a "el poeta diu" i comproveu si l'heu encertada. 

 

7.  Les formigues són animals invertebrats que viuen en comunitat i de forma organitzada. Creus que hi pot haver una certa analogia entre la seva manera de viure i la nostra, la dels humans? Justifica la resposta elaborant una llista de raons que justifiquin la teva opinió.

 

8. Aquest poema té una semblança amb el cèlebre poema "Les formigues" de Salvat-Papasseit que pots veure aquí. Quines similituds i quines diferències hi veus?

 

 

poema Concert de negres, Calleja, J. M.

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA