literatura catalana . infants     inici
Casas, Lola

 


Cedre del Líban

1. Què són les merles? Quina mena d'animals són? De quin color? On viuen? De què s'alimenten? Com es comuniquen? Intenteu solucionar aquestes preguntes per parelles. Us serà molt útil per entendre el poema. Feu el mateix amb cedre del Líban. Com és de gran? Per què se li diu “del Líban”? Quins fruits dóna? Té les fulles perennes o les té caduques?

2. Amb tota la informació recollida torneu a llegir el poema. Ara segur que l'enteneu molt millor, oi? Expliqueu-vos, els uns als altres, amb les vostres paraules, què diu.

3. Escolteu els comentaris que Lola Casas fa a “el poeta diu” sobre aquest “cedre del Líban” i indiqueu si hi afegiríeu alguna cosa a la vostra explicació anterior.

4. Si agafeu els retoladors i hi poseu una música de fons ben bonica – per exemple el Concert núm. 21 de Mozart (banda sonora de la pel·lícula Elvira Madigan) – que us inspiri, podríeu copiar el poema en un full, fer-hi un dibuix ben bonic del cedre de la plaça i de les merles, i després penjar-lo al suro del passadís de l'escola perquè tothom que hi passi pugui gaudir-ne.

5. Els arbres han inspirat molts quadres al llarg de la història. Segons l’època, l’autor, la intencionalitat... cadascun reflecteix uns sentiments diferents. Fixeu-vos bé en aquests que hi ha aquí sota. Quin us agrada més? Quines sensacions us desperta cadascun? De quins arbres es tracta? Per grups, trieu-ne un, contrasteu els sentiments que us ha despertat i intenteu buscar-ne el perquè. Busqueu informació sobre el tipus d’arbre que és i on el podem trobar. A continuació situeu-lo en un mapa.

i. Ernst Ludwig Kirchner: Dintre del bosc, 1937
ii. Vicent Van Gogh: Les oliveres, 1889
iii. Joaquim Vayreda: La fageda, 1868

imatge poema

poema Cedre del Líban, Casas, Lola

cercador:  autor:     poema:           cercador avançat  boton busqueda avançada
<<
web design KTON Y CÍA